Начало Картинг Георги Димитров спечели Азиатския финал в Junior X30

Георги Димитров спечели Азиатския финал в Junior X30

89
0

Георги Димитров спечели Азиатския финал в Junior X30, който се проведе в на пистата БИРА в Патая, Тайланд. За участието си българският пилот бе поканен от собственика на Карт Републик – Дино Чиеза, който е бил ментор и треньор на Люис Хамилтън и Нико Розберг когато са се състезавали в Европа.

Георги и семейството му дойдоха в Патая от вторник, за да може той да свикне както с разликата в часовото време, така и с температурите. Всъщност Димитров за първи път се състезава на температура на въздуха 35 градуса, при това на доста абразивна писта, което в комбинация с горещото време водеше до това гумите просто да се топят.

Тренировките за състезанието започнаха в четвъртък и продължиха два дни. Първият ден мина в настройване на картинга на Георги и учени на пистата, защото за разлика от останалите участници той за първи път караше на БИРА. По време на тренировките нашето момче показа доста добри времена , като очакванията на отбора бяха за топ 3 в квалификацията.

Както обаче нерядко се получава в моторния спорт, проблем в карбуратора по време на квалификацията постави Георги на 11-а позиция за двете квалификационни състезания , преди полуфинала в неделя. На първия хийт завърши 3-и, а на следващия също 3-и, което го постави на водеща позиция за полуфинала в неделя.

В неделя погледите вече бяха вперени в Георги като основен претендент за спечелването на победата. Така и се получи, като българския пилот спечели безапелационно както полуфинала, така и финала на ASIA Junior X30 2018. Наградата включва паричен ваучер от IAME и запазено и платено място за IAME X30 Финала във Франция през 2019 г.