Начало Картинг Георги Тачков печели квалификацията в клас Rotax Max Junior в Турция

Георги Тачков печели квалификацията в клас Rotax Max Junior в Турция

91
0

Втори кръг на югоизточният европейския шампионат по картинг в (SSEK) се провежда в турския град Корфез. Български състезатели мерят сили с домакините в два класа – KF3 и Rotax Max Junior. Днес се проведоха свободните тренировки и квалификацията за място, а утре ще се проведат и състезателните два манша. Времето е горещо, въпреки появилите се облачета и подухващият ветрец. Пистата е нова и непозната за нашите пилоти. На пръв поглед изглежда с интересна конфигурация, но пилотите ни не я харесаха, поради това че е доста бавна и спъната. Те имаха по-малко тренировки за да я опознаят.

Квалификацията за място в клас KF3 бе спечелена от турчина Игит Четин. Той епобедител в първият кръг от шампионата, проведено в Хасково с равен брой точки и по-добра най-бърза обиколка пред Павел Лефтеров. Павел остана четвърти и все още таи надеждата за реванш.

В клaс Rotax Max Junior по време на свободните тренировки, нашите състезатели даваха по-добри времена от турските. Най-добро време на квалификацията отново даде Георги Тачков и има шанса да повтори успеха си от първият кръг. От втора позиция ще стартира Васил Коларов. Радостин Атанасов и Божидар Печев са съответно пети и шести.