Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Раздвижване в Майорка относно пистата за Формула 1

Раздвижване в Майорка относно пистата за Формула 1

59
0
Бърни Екълстоун

През лятото на 2010 г. за първи път се появиха слухове, според които испанският ваканционен остров Майорка смята да строи писта за Формула 1. В последствие тези слухове постепенно затихнаха заради липсата на активност от страна на архитекта Гейбриъл Палмър и балеарската автомобилна федерация.

Според вестник „Майорка“ проектът е бил замръзен, заради отказа на областния съвет да му даде приоритет. Явно построяването на подобна писта не се смята, че е в обществен интерес и затова то бе отлагано непрекъснато.

Според плановете пистата трябва да е за 66 000 зрители и трябва да се намира между Палма де Майорка и община Лукмахор. Според предварителните изчисления се очаква този строеж да погълне 200 млн. евро. Лукмахор сега отново засилва натиска си в областния съвет, за да се даде начало на проекта, като се подчертава, че финансирането ще е изцяло частно.

Когато темата за провеждане на състезание от Формула 1 на остров Майорка се дискутира за първи път имаше и лична среща между кмета на Лукмахор Хуан Хауме и Бърни Екълстоун. Последният е бил много заинтригуван от идеята.