Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джовинаци иска по-бързо да забрави кошмара в Китай

Джовинаци иска по-бързо да забрави кошмара в Китай

42
0

Антонио Джовинаци заяви, че иска по-бързо да забрави кошмарния уикенд за Гран при на Китай. Пилотът на Заубер, който замести за уикенда невъзстановения напълно от контузия в гърба Паскал Верлайн, претърпя две сериозни катастрофи – в квалификацията на излизане от последния завой и в състезанието на старт-финалната права в 4-ата обиколка, докато пистата още не бе изсъхнала напълно, а той бе със сликове.

„Това не беше моят уикенд, каза Джовинаци. – Направих първата грешка в квалификацията и след това в състезанието сложих твърде рано гуми за суха писта. Когато се върнах на трасето и излязох на старт-финалната права, се получи аквапланинг и веднага изпуснах колата. Нямаше какво да направя.

Искам да се извиня на момчетата в тима, защото те свършиха фантастична работа, за да поправят колата в нощта след квалификацията. Съжалявам, че направих тази грешка. Това, което е важно сега, е да забравя този уикенд и да продължа да работя. Надявам се, че ще мога да се върна силен следващия път.“

Джовинаци призна, че изборът да влезе в бокса толкова рано за сликове е бил негов, като той е искал да използва виртуалната кола за сигурност, назначена за инцидента на Ланс Строл. „Първоначално мислех да стартирам със сликове, но беше твърде рисковано. И честно казано нямаше смисъл да го правя, обясни италианецът.

 – Затова тръгнах с интермедия. Но след това имаше виртуален сейфти кар, а и видях, че трасето започна да изсъхва. И реших да вляза за сухи гуми. Може би беше още рано, но Себастиан също беше в бокса за такива, както и колата пред мен. Направих грешка и трябва да се поуча от нея.“