Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок най-бърз на Сахир

Глок най-бърз на Сахир

36
0

Пилотът на Тойота Тимо Глок бе най-бърз на пистата в Бахрейн днес. Най-доброто време на Глок в днешния ветровит ден е 1:32.492.

Германецът, който седна в карания до вчера от Ярно Трули TF109, фокусира вниманието си върху работа по настройките на автомобила, като навъртя общо 132 обиколки. Той ще продължи да кара за тима си и през утрешния ден.

„Това бе още един добър ден за нас. Нямахме никакви сериозни проблеми и отново успяхме да свършим доста работа. Днес бе малко по-трудно за каране, заради силния вятър, но въпреки това аз съм доволен, че успяхме да свършим толкова работа. Хубавото е, че намерихме правилната посока, в която да насочим усилията си”,
обясни Глок.

Фелипе Маса остана втори, след като днес отново седна в кокпита на Ферари F60. Въпреки проблеми със скоростната кутия сутринта и дефекти в електрониката малко по-късно, бразилецът успя да направи симулация на състезание и записа общо 105 обиколки. Утре той ще продължи работата си.

Третият пилот на Захир днес бе Ник Хайдфелд, който тестваше за БМВ Заубер. Той прекара деня също изучавайки различни настройки на колата, но освен това той направи и няколко тренировки на стартиране. Германецът направи 82 обиколки, тъй като на два пъти бе принуден да спре на пистата, заради механичен проблем.

„Очевидно това ни коства време, но въпреки всичко успях да навъртя 444 километра. Постигнахме сериозен прогрес в развитието на автомобила”,
заяви Хайдфелд.

Утре тестовете на пистата Захир в Бахрейн продължават.

Ето и времената от днес:

1. Тимо Глок, Тойота, 1:32.492
2. Фелипе Маса, Ферари, 1:32.917
3. Ник Хайдфелд, БМВ Заубер, 1:32.993