Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок най-бърз в първия ден от тестоветв в Бахрейн

Глок най-бърз в първия ден от тестоветв в Бахрейн

49
0

Пилотът на Тойота Тимо Глок оглави класирането в днешния първи ден от тестовете в Бахрейн. Въпреки че болшинството от тимовете избраха да проведат тестовете си тази седмица в Испания на пистата Херес, Ферари, БМВ Заубер и Тойота предпочетоха да не рискуват и да се застраховат срещу лошото време, като тестват на пистата Сакир в слънчевия Бахрейн.

Въпреки че сутринта имаше мъгла, която забави старта на сесията, времето над пистата бързо се подобри преди обяд и Тимо Глок навъртя 79, изключително ценни за работата по настройките на TF109, обиколки. Германецът, който постигна най-доброто време за деня от 1:33.501 не беше сполетян от никакви технически проблеми през целия ден и ще продължи тестовете и утре.

„Мъглата ни задържа малко в началото, но това не бе сериозен проблем. Свършихме доста работа по настройките и към края намерихме добра дирекция. Чувствах, че колата е доста последователна, което само по себе си е доста добър знак. Направихме доста обиколки, така че за нас това бе един окуражаващ старт на тестовете”,
обясни Глок.

Пилотът на Ферари Фелипе Маса завърши деня на втора позиция със своето F60, което бе със същата аеродинамична конфигурация, с която тима тества и на Мугело миналия месец. Бразилецът фокусира вниманието си върху работа по настройките сутринта, преди да започне дълга серия от обиколки следобяда. Така той завърши деня с 98 обиколки зад гърба си.

На последната трета позиция остана пилота на БМВ Заубер – Роберт Кубица. Въпреки че имаше малък механичен проблем, полякът успя да завърти 95 обиколки с F1.09.

„Днес беше първият път, в който имах възможност да карам колата в топло време. Научихме доста за поведението на колата в тези условия, затова като цяло денят бе добър”,
заяви пилотът на БМВ Заубер.

Трите отбора ще продължат тестовете си на пистата в Бахрейн и утре.

Това са времената, постигнати от пилотите днес:

1. Тимо Глок, Toйота, 1:33.501
2. Фелипе Маса, Ферари, 1:33.615
3. Роберт Кубица, БМВ Заубер, 1:33.702