Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок наказан с 10 места, още четирима с предупреждения

Глок наказан с 10 места, още четирима с предупреждения

43
0

С общо 10 места назад ще бъде преместен Тимо Глок на стартовата решетка за утрешната Гран при на Австралия. Първо се наложи да бъде сменена скоростната кутия в автомобила Тойота на немския пилот след проблем в последната свободна тренировка, което автоматично доведе до наказание от пет позиции назад. Според правилата за 2008 г. този компонент трябва да се използва в болидите четири поредни старта и всяко негово подменяне преди изтичане на серията състезания се санкционира. Глок тъкмо бе обяснил колко е доволен, че при връщането си във Формула 1 като титуляр веднага успя да се нареди сред най-бързите 10 в последния квалификационен сегмент.
Малко след това стана ясно, че немецът е получил и друго наказание за преместване с още 5 места назад на стартовата решетка. Причината е, че според стюардите на Албърт парк е попречил на Марк Уебър (Ред Бул) по време на квалификацията. Така в крайна сметка от впечатляващото представяне на Тимо не остана нищо и той отива 19-и на грида, като зад него остават единствено пилотите на Супер Агури и Пикет младши (Рено).
Освен Глок предупреждения стюардите отправиха още на Ярно Трули (Тойота), Нико Розберг (Уилямс), Джанкарло Фисикела (Форс Индия) и Дженсън Бътън (Хонда). Причината за явяването им при маршалите бе да обяснят защо най-добрите им постижения в квалификацията са дадени на жълт флаг. Всички се отърваха само с предупреждения.