Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок не знаел, че е ключовият фактор в спечелването шампионата

Глок не знаел, че е ключовият фактор в спечелването шампионата

27
0

Тимо Глок изобщо не е съзнавал, че от него зависи изходът от тазгодишния шампионат във Формула 1 и то в последната обиколка на Интерлагос, заяви германецът след Гран при на Бразилия.
Пилотът на Тойота се движеше на четвърта позиция пред Фетел и Хамилтън. Причината бе, че Тимо реши да не влиза в бокса, за да смени гумите си с такива за мокро, въпреки завалелия в последните обиколки дъжд. От своят страна Люис бе шести, а трябваше да финишира на пета позиция, за да стане шампион. Метри преди финала Фетел, а веднага след него и Хамилтън, успяха да задминат германеца, който трудно се задържаше на пистата. В резултат Хамилтън си осигури титлата.
След всичко случило се, Глок обаче обясни, че изобщо не е знаел, че се намира в позиция да реши шампионата:
„Бях се концентрирал върху собственото си състезание. Не знаех, че съм в ролята на този, който ще реши шампионата и в края не съм разсъждавал върху този факт. Просто се опитах да дам най-доброто от себе си, а на финала събитията се стекоха подобно на игра на покер. Останах с гуми за сухо, но в последната обиколка дъждът стана прекалено много. Отборът ни не бе ощетен, но играта не проработи в наша полза.”
В допълнение Глок обясни:
„Наистина не знам къде ме е задминал Люис, защото ме изпревариха четири коли от ляво и от дясно. А аз просто се бях концентрирал да задържа болида си на пистата. Това бе единственият начин. Да тласкам напред и да помагам на Люис или на Фелипе определено не е вярно. В подобна състезателна ситуация никога не можеш да планираш предварително и определено не е имало подобни помисли.”