Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок няма търпение да покаже потенциала на колата си в Унгария

Глок няма търпение да покаже потенциала на колата си в Унгария

121
0

Състезанието за стартиралия последен в Германия Тимо Глок бе истинско разочарование, но въпреки това пилотът вярва, че прогресът при автомобила на Върджин е очевиден и затова няма търпение да дойде време за състезанието в Унгария, където той се надява, че ще може да реализира потенциала на колата си.

„Стартът на състезанието бе труден, след като Лукас ди Граси ме изпревари с брилянтна маневра. Въпреки това обаче стартът ми бе много добър и успях да изпреваря и двете коли на Испания Рейсинг на първия завой, което бе добре, но на втория загубих всичко отново – почувствах, че някой ме бутна отзад и излязох извън пистата, а когато се върнах, отново бях последен.

Трябваше да започна битка с колите на Испания Рейсинг отново и изпреварих Ямамото, но останах заклещен зад Сена, защото той имаше добра максимална скорост. След питстопа имах добра скорост, но заради сините флагове загубих много. Като цяло обаче съм доволен от състезанието. Надявам се само, че ще можем да намерим по-гладък напредък по време на състезателния уикенд, защото това ще улесни много живота ни.

Иначе в края на състезанието ударих бабуна на един от бордюрите и нараних окачването, затова изпуснах колата. Повредата пък значеше, че е невъзможно да продължа, затова състезанието, което можеше да бъде наистина чудесно за мен, завърши преждевременно. Въпреки това обаче показахме силата на автомобила си и затова съм наистина нетърпелив да дойде време за следващия уикенд, когато ще се проведе Гран при на Унгария“, заяви Глок.