Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок очарован от резултата в Канада

Глок очарован от резултата в Канада

42
0

Тимо Глок отпразнува първите си точки за сезона, след като по време на Гран при на Канада постигна и най-добрия си резултат във Формула 1.

Пилотът на Тойота, който спечели първите си точки в Канада през 2004 година, завърши на четвърто място в Монреал, с което откри сметката си за сезона.

Германецът успя да устои на атаките на Фелипе Маса с Ферари, за да се добере до успешния резултат.

„Това е фантастичен ден и съм изключително щастлив да спечеля първите си точки за годината” – каза Глок. „Загубих три места на старта, което ме остави зад Ярно. Бях по-бърз, но когато се доближих достатъчно, започнах да губя ресурса на гумите си. Затова и дадох най-доброто от себе си да ги съхраня, тъй като знаех, че това ми е по-дълга серия от обиколки. След питстопа бе малко трудно да управлявам колата при тези условия. Направих една грешка, заради което Ярно загуби място, което беше жалко. След това опитах да остана пред Маса и да не правя повече грешки. Резултатът е страхотен за тима, за моя екип, за механиците и инженерите, които свършиха отлична работа през последните седмици. Посвещавам точките на тях.”

Съотборникът на Глок Ярно Трули също спечели точки, с което двамата състезателите постигнаха общо най-добрия резултат за сезона за своя тим. Италианецът завърши на шесто място.

„Това бе много силен резултат за тима, така че съм много щастлив” – каза Трули. „Знаехме, че може да е трудно състезание, затова просто исках да завърша, тъй като не се чувствах уверен.Най-голямата ми грешка бе преди квалификацията, когато смених настройките, след което се озовах в самата сесия при напълно различни условия….”

„След това, за съжаление, Глок направи онази малка грешка. И когато той се върна на пистата, аз трябваше да се отдръпна, в резултат на което Маса мина покрай мен. Но в края на краищата спечелихме точки и аз съм много щастлив.”