Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок преговаря с четири отбора

Глок преговаря с четири отбора

41
0

Шампионът в тазгодишния шампионат GP2 Тимо Глок заяви, че все още няма договор с отбор от Формула 1 за следващата година, но в никакъв случай не се притеснява за бъдещето си. Очакваше се той да подпише договор с Тойота още на финала в Бразилия, но до подобно нещо не се стигна. Това в никакъв случай не притеснява пилота и мениджъра му Ханс-Бернд Кампс.
„Има четири отбора в момента, които се интересуват от Тимо”, заяви Кампс в интервю за сайта на auto motor und sport. Три от тези отбори са известни: Тойота гласи германеца за съотборник на Трули след раздялата с Ралф Шумахер, ако не дойде (както се и очаква да стане) Фернандо Алонсо. Уилямс също проявява интерес към бившия пилот на Джордан, а BMW Sauber F1 иска на всяка цена да го задържи като тест пилот. Нещо, което не се харесва на германеца. Баварците обаче искат да го задържат задължително, защото в края на 2008 г. изтича договора на Роберт Кубица, който в голяма част от сезона не бе на нивото на Хайдфелд.
Четвъртия тим все още не е известен, но според вътрешни наблюдатели Глок ще се завърне през 2008 г. на пистата след като за последно участва в състезание през 2004 г. като съотборник на Хайдфелд и като заместник на Пантано. Още в първото си състезание в Канада Глок спечели две точки след като четири от автомобилите пред него бяха дисквалифицирани.