Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок с големи надежди за този сезон

Глок с големи надежди за този сезон

44
0

Тимо Глок се надява отборът на Тойота да се бори за подиуми, щом сезонът започне в Австралия този месец.

Тойота TF109 показа обещаващо темпо в зимните тестове, като Глок даде най-добро време във втория ден от тестовете на Херес.

Въпреки че германецът е наясно, че е трудно да се прецени в момента формата на отборите, то той се надява японците да бъдат достатъчно силни в Мелбърн.

„Трудно е да се каже” – каза Глок в понеделник. „Надявам се да бъдем по-близо до подиума, както и да бъдем постоянно в зоната на точките. Това би било добро начало. Но засега трябва да кажа, че имам много по-добро предчувствие, отколкото по време на същия тест миналата година на Херес.”

„Имахме доста повече проблеми с колата за 2008 година и с гумите с канали. Сега се връщаме към сликове, което доста улеснява нещата. А и в мокри условия колата подхожда много повече на стила ми на каране. Нещата изглеждат добре, така че дано в Австралия да бъдем по-близо до подиум.”

Глок също така коментира, че промените в правилата едва ли ще помогнат да има повече изпреварвания през 2009 година. Според него колата е по-нервна в сравнение с преди, когато се намира зад конкурент.