Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок усеща, че Тойота са готови за победи

Глок усеща, че Тойота са готови за победи

70
0

В навечерието на Гран при на Австралия Тимо Глок каза, че Тойота са готови да спечелят първото си състезание във Формула 1 с новия си TF109.

И въпреки че германецът не е склонен да прави пълни прогнози за Мелбърн – особено като никой не знае колко точно бързи са Браун GP – той е уверен, че екипът е на път да спечели първата си победа този сезон.

„Според мен нашият екип е силно мотивиран и ситуацията е такава от миналата година – особено през втората половина” – каза Глок. Той подчертава, че още след първото представяне всички са оптимистично настроени.

„Да сме на подиума или дори да спечелим състезанието – би било като сбъдната мечта. Ще дам 100 % от себе си. Искам да си тръгна от Австралия със същото усещане, което имах след тестовете – че сме силни и имаме добър потенциал да развиваме колата в течение на годината.”

„Но мечтата ми е да ме интервюират в неделя вечер като победител.”

Когато е бил попитан дали Тойота усещат голямо напрежение в очакване на първата си победа, Глок отговаря: „Определено искаме да спечелим тази година за пръв път – и имаме силни шансове да го постигнем.”

„Винаги го има това напрежение. Усетих го и миналата година след слабия старт – може би даже повече, отколкото тази година. Съответно не бе никак лесно да постигнем резултатите накрая, а що се отнася до сега – съм доста оптимистично настроен. Следователно го има напрежението, но това е нормално за Формула 1.”