Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 GM Daewoo и VM Motori подписаха дългосрочно споразумение за производство на дизелови...

GM Daewoo и VM Motori подписаха дългосрочно споразумение за производство на дизелови двигатели

213
0

 В новия завод в Кунсан, Южна Корея ще се произвеждат 1.5 и 2.0-литрови дизелови двигатели

 Инвестициите надхвърлят 320 милиона евро

Сеул/Цюрих – GM Daewoo подписа споразумение с италианския производител на дизелови двигатели VM Motori за производството на серия дизелови двигатели с работен обем 1.5 и 2.0 литра. Tе ще бъдат произвеждани в нов завод за дизелови двигатели към завода за автомобили на GM Daewoo в Кунсан, Южна Корея.

Според Ник Райли, Президент и Изпълнителен директор на GM Daewoo, общите инвестиции за внедряването на програмата, включително инженерните разработки на новите двигатели ще бъдат около 475 милиарда корейски вон (над 320 милиона евро).

Производството на новите двигатели трябва да започне в началото на 2006 година с очакван годишен капацитет 250,000 броя. Дизеловите двигатели, които ще се произвеждат в този завод на площ 19,200 квадратни метра ще задвижват цялата гама автомобили на GM Daewoo, като първият от тях ще бъде новият компактен SUV. Двигателите ще бъдат с такива настройки, които ще отговарят на изискванията и ще оптимизират характеристиките на всеки модел. Tези двигатели ще се характеризират с common-rail технология на впръскване на горивото и ще изпълняват изискванията на еконормата Euro IV. За някои от моделите, включително за новия SUV, те ще са снабдени с филтри за твърди частици.
“С постоянно нарастващата им популярност в света, дизеловите автомобили ще играят ключова роля в нашето бъдещо развитие,” заяви Ник Райли. “С помощта на опита на VM Motori и уменията на GM Powertrain в разработването на допълнителни характеристики и ключови компоненти, ние очакваме произвежданите от нас дизелови двигатели да бъдат едни от най-добрите и най-ефективните и да осигурят едни от най-високостойностните продукти за индустрията.”

Според Роджър Пенске, Председател на борда на директорите на VM Motori, “Ние сме изключително горди да се присъединим към екипа на GM Daewoo. В качеството си на компания с дълга история в разработката и производството на дизелови двигатели, ние във VM Motori очакваме с нетърпение възможността да помогнем за бъдещото развитие на GM Daewoo и удовлетворяването на нарастващото търсене в целия свят на висококачествени, екологични дизелови двигатели.”

Стартирането на строежа на завода за дизелови двигатели трябва да започне през юни 2004 и да приключи през април 2005. GM Daewoo ще назначи над 250 нови служители в завода за двигатели. Производствената линия ще бъде 90 процента автоматизирана, а асемблиращата – 40 процента. Цялостната структура на завода ще бъде гъвкава, за да даде възможност за бъдещото производство на нови двигатели.
Компанията GM Daewoo Auto & Technology Co., със седалище Инчон (Incheon), Koрея, беше създадена през 2002. Тя се състои от три производствени звена в Корея, както и един асемблиращ завод във Виетнам. Продуктите на GM Daewoo се сглобяват и в други заводи на GM в Китай, Tайланд и Индия. През 2003, GM Daewoo продаде 571,219 автомобила, а експортът беше насочен към повече от 120 страни. В Eвропа, GM Daewoo продаде 133,000 коли през 2003 година, което представлява увеличение от 21.6% в сравнение с предходната година.

VM Motori е създадена през 1947 със седалище Ченто, Италия. Първоначално продуктите на компанията са били предназначени за индустриални, селскостопански и корабостроителни цели. Понастоящем, компанията е специализирана в конструирането и производството на дизелови двигатели с различно предназначение. В средата на седемдесетте години на миналия век, с разработването на една нова гама съвременни, турбодизелови двигатели, VM Motori се наложи като ключов играч в автомобилния сектор.