Начало Автомобили Golf 8: Дигитализирано арматурно табло и нови пространства

Golf 8: Дигитализирано арматурно табло и нови пространства

1218
0

Новият Golf 8 е автомобил, свързан с водача по-добре от когато и да било. В основата на тази интуитивна свързаност са включеният в стандартното оборудване на новия модел изцяло цифров блок на контролните прибори (Digital Cockpit) с 10,25-инчов екран, инфотейнмънт система (сензорен екран с диагонал 8,25 инча и възможност за онлайн връзка) и мултифункционален волан.

Съчетанието на цифровите контролни прибори Digital Cockpit и инфотейнмънт системата създава нова, цялостна дигитална архитектура на арматурното табло. Изцяло цифровизираното работно място на водача може да бъде допълнено и с някоя от двете опционални инфотейнмънт системи с 10-инчови екрани. Те в комбинация с голямата навигационна система Discover Pro създават цялостния Innovision Cockpit.

В допълнителното оборудване на новия модел е включен и head-up дисплей, при който най-важната информация се прожектира директно върху челното стъкло. Тя сякаш „плава” в пространството в непосредственото зрително поле на водача.

Функциите на светлините и мерките за осигуряване на видимостта също са модернизирани, интегрирани и много по-интуитивни за управление. Светлините и отоплението на предното и задното стъкло вече се контролират с помощта на сензорните бутони върху цифровия панел. Той е разположен отляво на блока на контролните прибори.

Перфектна ергономия личи и в оформлението на централната конзола. При новия Golf тази зона е по-изчистена и подредена от когато и да било.

Това се дължи  преди всичко на значително по-малкия като размери скоростен лост за управление на  трансмисията с два съединителя (DSG). Философията за максимално изчистени и функционални решения намира своето продължение и в новата конзола на покрива. Там приборите за управление на функциите също са напълно цифровизирани.

В това число е и удобният и интуитивен за употреба сензорен плъзгач за управление на опционалния панорамен шибидах. Включената в допълнителното оборудване 400-ватова озвучителна система Harman Kardon с мощност 400 W на свой ред гарантира перфектен звук в интериора на новия Golf.

Инфотейнмънт системи с пълна свързаност с глобалната мрежа. Всички те в Golf са интегрално свързани с модула за онлайн връзка (OCU – Оnline Сonnectivity Unit). Той използва eSIM карта за мобилна комуникация. С помощта на OCU и eSIM водачът и неговите спътници получават достъп до постоянно нарастваща гама онлайн базирани функции и услуги в рамките на марковата екосистема Volkswagen We.

Така например, услугите We Connect (без ограничения по отношение на срока на използване) и We Connect Plus (подготвена за безплатна употреба в рамките на Европа за период от една или три години) са част от стандартното оборудване на новия Golf, а допълнително предлаганата услуга We Connect Fleet (цифровизирано управление на автопаркове) е разработена специално за корпоративна употреба.