Начало Автомобилни новини Гордън Мъри създава най-ефикасния електромобил

Гордън Мъри създава най-ефикасния електромобил

182
0

Компанията на емблематичния инженер Гордън Мъри – Гордън Мъри Дизайн, в сътрудничество със Зитек Аутомотив разработват иновативен нов градски автомобил, който може би ще се превърне в сбъднатата мечта на еко-защитниците.

Моделът носи наименованието Т.27 и има за цел да стане най-ефикасният електромобил в света.

Разработките на колата са започнали изцяло от бял лист хартия и в неговото развитие има минимален брой конвенционални решения – нещо типично за човек като Мъри.

Все още няма никакви данни относно характеристиките на малката кола, но от компанията твърдят, че тя ще изхвърля „до 27% по-малко вредни емисии в сравнение с най-близкия си конкурент“.

Точният тип на двигателя не е известен все още, но това, което се знае, е, че Зитек са създали електро-задвижване, еквивалентно на 70 КилоВата и около 300 Нм.

Т.27 ще представлява нещо като електрическия еквивалент на модела на компанията Т.25, който се задвижва от бензин. И двете коли имат по три места и следват максимата „минимум конвенционални решения, минимално тегло и максимум ефикасност“.

Според слуховете разработката и развитието на Т.27 ще достигне 9 милиона британски паунда, като половината от тях ще дойдат от технологично-стратегическия борд във Великобритания.