Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при №322 ли ще е последната за Барикело?

Гран при №322 ли ще е последната за Барикело?

49
0
Рубенс Барикело

Рубенс Барикело може би ще се състезава днес в последната Гран при от кариерата си във Формула 1 – №322. Бразилският пилот, който в момента кара за тима на Уилямс, е от 19 години в спорта и силно иска да ги направи 20, въпреки че вече подобри рекорда за най-много надпревари в историята на F1. Всъщност не това, а желанието да продължи да се надбягва на най-високо ниво го кара така упорито да търси вариант за титулярно място, но до момента няма яснота какво ще се случи през 2012 г.

Няколко души заявиха през уикенда на Интерлагос, че Рубенс заслужава да получи информация за бъдещето си възможно най-скоро.

Ужасно е да го оставят да се лута по този начин. Ако за последен път ще видим 39-годишния Рубенс да сяда в кокпита, е хубаво да имаме шанса да му отдадем заслужената почит. При това в домашното му състезание – написа Дейвид Култард в колонката си за английския Телеграф. – Рубенс е от наистина прекрасните хора – добър, щедър, лоялен към приятелите си. Веднъж дядо ми, огромен, плещест шотландец, му вдигна проглушаващ ушите скандал след сбутване помежду ни на пистата. Рубенс още пита за него. Трябва ли да се откаже сега? Михаел [Шумахер] още кара на 42, Педро де ла Роса е на 40 и току-що подписа с Испания Рейсинг – допълва шотландецът.

През последните дни излезе наяве информацията, че Барикело се е свързал с Рено (той повтори няколко пъти през последните месеци, че води дискусии не само с Уилямс). Ерик Булие обаче заяви, че бразилецът не е сред опциите за екипа му.

Рубенс е бърз. Иска да остане още един сезон, но може догодина да не е толкова отдаден. Трябваше да махнем някои имена от списъка. Историята с Ник [Хайдфелд] също не помогна – обясни французинът, който трябваше да се разбере с немския състезател, след като го освободи пред старта в Белгия, за да не се стигне до съд.

В същото време в Бразилия се чу, че шансовете Кими Райконен да се върне във Формула 1, където го свързват с Уилямс, са намалели значително. Фаворит за титулярно място в тима е Адриан Сутил, твърдят запознати (а за неговото място във Форс Индия се смята, че почти сигурен е Нико Хюлкенберг). И двамата пилоти на Торо Росо – Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари – са в опасност, особено като се има предвид сериозното промотиране на Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верн. Всички те обаче едва ли ще стигнат до Уилямс, където поне Пастор Малдонадо е сигурен в позицията си.

Така или иначе уикендът на Интерлагос винаги е специален за Рубенс Барикело и това няма да се промени днес. Семейството му е с него, както винаги там и подкрепя живелия близо 20 години зад оградите на трасето състезател, който на практика познава всички на пистата. А каквото и да се случи с него от тук нататък, е сигурно, че няма да бъде забравен.