Начало Formula 1 News Гран при на Франция потвърдена за 2009 година

Гран при на Франция потвърдена за 2009 година

8
0

Френската федерация за моторни спортове (FFSA) потвърди в сряда, че Франция ще остане домакин на кръг от Формула 1 и през 2009 година.

FFSA има договор за провеждане на надпреварата до 2011 година, но имаше известни съмнения относно бъдещето на надпреварата, след като Бърни Еклестън на няколко пъти даваше да се разбере, че не иска надпреварата да е на Маникур.

От френската федерация казаха в сряда обаче, че е било потвърдено присъствието на Франция в календара за 2009 година. FFSA ще ратифицира решението в четвъртък и ще заседава за бъдещето на надпреварата след 2010 година.

Президентът на федерацията Никола Дешо потвърди, че на Генерална асамблея на FFSA в четвъртък ще се потвърди присъствието на френската Гран при през 2009 година и ще се решава бъдещето на кръга след 2010 година.

Според последни данни надпреварата ще продължи да се провежда на Маникур, чиито шефове разкриха планове за развиване на съоръженията около пистата. Според техните планове всичко трябва да е приключено преди провеждането на състезанието догодина.