Начало Избрани Гран при на Лас Вегас ще има някои новости през тази година

Гран при на Лас Вегас ще има някои новости през тази година

1631
0
Гран при на Лас Вегас, Лас Вегас
снимка: Любомир Асенов/lap.bg

Гран при на Лас Вегас ще има някои новости през тази година. Организаторите на събитието обявиха, че тази година ще има поддържаща надпревара, която ще се проведе преди старта от F1. Другите нови неща ще бъдат добавянето на ледена пързалка и падока и продажба на повече билети с голям достъп до пистата.

F1 се завърна в Лас Вегас в края на миналата година. Това беше първи старт в „Града на греха“ от 1982 г. насам. Събитието се проведа на писта с дължина от 6.201 км и минава през булеварда „Лас Вегас Стрип.“

Миналия сезон нямаше никакви поддържащи състезания по време на уикенда в Лас Вегас. Това създаде сериозни затруднения на F1 пилотите заради ниското сцепление и прахта, който се образуваше по трасето. Освен това имаше и сериозни проблеми с някои нестабилни капаци на шахти. Някои собственици на бизнеси около трасето пък бяха много недоволни заради липсата на лесен достъп и затваряне на някои главни улици

По-рано тази седмица организаторите на Гран при на Лас Вегас обявиха, че ще има някои промени за 2024 г. Тук се включва добавяне на поддържащо състезание- Ферари Чалъндж Северна Америка. Едномарковият шампионат се засича с F1 и по време на рейс уикенда в Канада. Освен това на върха на сградата, където се помещава падока, ще бъде изградена ледена пързалка.

„Знаем какво трябва да направим преди тазгодишната Гран при, заяви Емили Прейзър. Тя потвърди, че ще е полезно да има и други автомобили на пистата преди началото на сесиите на F1.

„Добавяме Ферари Чалъндж. Това ще се появи преди F1 и сме супер развълнувани от него. Миналата година взехме под внимание обратната връзка, че нямаме поддържащо състезание. Логистиката миналата година беше наша първа грижа. Мисля, че всички го разбраха.“

„Затова сега се чувстваме много по-спокойни, когато можем да удължим работното време и дейността на пистата. Честно казано, сега се чувстваме доста добре, след като натрупахме повече увереност.“

„Ферари също така привлича публика, която обича Лас Вегас, както може да се очаква. Затова нас е естествено да се насочим към нея. Честно казано те са невероятни партньори“, добави изпълнителният директор на Гран при на Лас Вегас.

Прейзър добави, че по време на уикенда ще бъде направена презентация на тема F1 Academy. Целта е един ден изцяло женските серии да се състезават на уличната писта в Лас Вегас. Също така стана ясно, че всички безплатни билети за фестивала на F1, който ще се проведе в петък и събота, са свършили за рекордно кратко време. Не е тайна, че F1 се стреми да последва стъпките на Супербоул, който беше организиран през февруари на стадион „Алегзант“ в Лас Вегас

„Билетите са изкупени. Капацитетът е 30 000 души на ден. Вегас е пословичен с това, че по време на големи събития хората така или иначе се стичат там. Ако говорите с някого от Вегас, също и с казината, е чудесно, че Супербоул беше там. Хората така или иначе са толкова заети по време на Супербоул. Затова искахме да вземем духа на това и градът да бъде възможно най-зает и хората  да не идват непременно на самата Гран при“, обясни Прейзър.

Въпреки промяната в подхода към продажбата на билети и всичко останало, свързано с Гран при на Лас Вегас, Прейзър очаква приходите от уикенда да останат приблизително на същата стойност. В същото време тя потвърди, че са направени ранни стъпки за отстраняване на проблемите, които се появиха през 2023 г.

Очаква се управлението на трафика да бъде преразгледано. Също така трябва да се гарантира, че има достатъчно количество артикули, които да посрещнат нуждите на всички фенове, които ще дойдат на събитието.

Организаторите в Лас Вегас работят и върху различни атракции, които да съпътстват събитието. Най-неочакваната от тях ще бъде ледена пързалка, разположена на върха на Падок клуба ба F1.

„Говорим за Лас Вегас в F1 като за наш малък инкубатор, в който можем да опитваме различни неща и да разширяваме границите, защото това е Вегас“, каза Прейзър.

„Тзи година ще поставим ледена пързалка на покрива на Падок клуба. Никъде другаде не бихте могли да правим това. Намерението е „как да създадем повече предложения за забавление?“

„Честно казано, ако погледнете размера на Падок клуба и се уверите, че действително активирате цялото пространство, тогава си казвате: „какво да направим?“ Това беше много забавно“, заключи изпълнителният директор на Гран при на Лас Вегас.