Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Истинско чудо е, че водим в шампионата, заяви Алонсо

Истинско чудо е, че водим в шампионата, заяви Алонсо

108
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо определи факта, че води в генералното класиране на Формула 1 през 2012 г. след 14 изминали кръга като истинско чудо.

Изминахме дълъг път от първите шест старта досега. Тогава дори не се стигахме Q3 и бяхме с 1,5 сек по-бавни от първите в колоната. Сега колата е значително по-добра и редовно стигаме подиума, така че се чувстваме по-оптимистично настроени. Но да видим какво ще стане отсега до финала. Би било чудо, ако спечелим титлата. Ако не стане, поне ще сме дали най-доброто, защото аз лично вярвам, че направихме 14 идеални надпревари до момента – заяви двукратният шампион.

Според него ключът в битката в оставащите състезания е да се запази спокойствие и да се печелят колкото се може повече точки. На въпроса дали 2012-та е най-добрият сезон в кариерата му от гледна точка на неговото каране, Фернандо заяви, че непрекъснато се учи от грешките си и съответно всяка следваща година е на по-високо ниво спрямо предходната.

Тази година бяхме доста постоянни в представянето си до момента, извличахме максимума от болида и съм доволен от това. Но не единствено в личен план, а и за целия тим, защото на пистата заедно оптимизираме всичко – допълни Алонсо.

Той коментира също така обявеното преминаване на Люис Хамилтън в Мерцедес.

След Сингапур малко се изолирах от света и не знаех всичко, което се случва наоколо, с изключение на факта, че Хамилтън е подписал с Мерцедес, а Перес с Макларън. Но не съм чел или слушал причините им за тези действия. Мисля, че е нормално пилотите да сменят отбори, това е част от кариерата им. Още в началото на слуховете заявих, че според мен за Люис би било добре да продължи напред. А Макларън имат опит с подобни неща – с напускането на Прост и Сена, след това аз, сега Люис. 14 години са минали от последната конструкторска титла на Макларън, при това през някои от тях отборът е бил с най-добрата кола. Сигурен съм, че Люис иска да печели. Той свърши страхотна работа в Макларън, взе толкова победи и титла и сега е смятан за един от най-добрите пилоти в спорта. Очаквам да е много конкурентоспособен догодина в Мерцедес и да се бори за короната – заяви Фернандо.