Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Великобритания се мести на Донингтън от 2010 г.

Гран при на Великобритания се мести на Донингтън от 2010 г.

47
0

Пистата Силвърстоун не оцеля в последните преговори с ФИА и Бърни Еклестън и от 2010 г. надпреварата за Гран при на Великобритания ще се провежда на трасето Донингтън Парк. Президентът на ФИА Макс Мозли отбеляза в официалното съобщение, че продължилите години разговори с BRDC (British Racing Drivers’ Club) са завършили без успех, но е доволен, че британският старт остава в календара.

Най-накрая несигурността приключи. Има подписан договор с Донингтън Парк и бъдещето на британската Гран при сега е сигурно – заяви и Еклестън. – Искахме първокласен домакин, с който отборите и феновете в страната да се гордеят. Плановете на Донингтън ще ни дадат точно това.

Бърни допълни, че съжалява задето Силвърстоун не успя да събере достатъчно пари, за да направи необходимите промени по инфраструктурата си и да отговори на завишените изисквания. Според него правителството на Великобритания е трябвало да помогне на пистата, като това би му струвало по-малко от 0,002% от похарчените пари за Олимпийските игри.