Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грейнинг на суха писта при супер софт гумите на Бриджстоун

Грейнинг на суха писта при супер софт гумите на Бриджстоун

348
0

Всички възможни типове гуми използваха отборите от Формула 1 в днешните свободни тренировки за Гран при на Германия, тъй като времето бе крайно променливо. Сутринта валя проливен дъжд, след което пистата Хокенхайм постепенно изсъхна. И в началото на вторите 90 минути изпитания обаче по трасето имаше мокри места.

– Денят бе истинско предизвикателство от гледна точка на гумите – категоричен бе директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт в Бриджстоун Хирохиде Хамашима. – Екипите се сдобиха с наистина ценна информация относно поведението на гумите ни за много мокра писта и интермедиите. Следобед пък видяхме добро представяне от сухите смеси.

За уикенда в Германия японската компания за първи път предостави на тимовете в Гран при смеси от двата противоположни края на гамата си: хард и супер софт.

– Никога преди не е имало толкова голяма разлика, така че в момента абсолютно всички се учим. Следобед имаше грейнинг при супер софт. Интересно е, че късането на предните гуми не влияеше твърде много върху времената на обиколка при някои състезатели. Сместа хард е много издръжлива, а загряването й не бе сериозен проблем, колкото може би се очакваше – допълни Хамашима.