Начало Formula 1 News Грейнингът – основен проблем на Силвърстоун

Грейнингът – основен проблем на Силвърстоун

20
0

Хирохиде Хамашима, директор в Бриджстоун по развитието на гумите, обяснява преди Гран при на Великобритания, че един от ключовите моменти е грейнингът и начините за избягването му.

„Силвърстоун е една от най-трудните писти в календара, което е и причината ние да донесем най-твърдите ни гуми Потенца. Това е доста тежка писта за гумите по отношение на трасето и на повърхността, която е една от най-абразивните.”

„Винаги може да се появи грейнинг,като в резултат на това точният избор на стратегията с гумите е важен аспект за постигането на добър резултат. Пилотите изискват отлична стабилност от гумите си, за да имат нужната увереност при преминаване през високоскоростните завои. Устойчивостта на износване и на високите температури също са важни фактори.”

„Сместа медиум определено е по-добра за единична обиколка и най-вероятно ще се предпочита за квалификациите. По-твърдата смес пък позволява по-постоянно представяне. Ако тимовете намерят начин обаче да избегнат грейнинга, то определено сместа медиум би била за предпочитане в състезанието.”

„Тъй като тимовете тестваха тук толкова скоро, то можем да очакваме доста близки времена, тъй като състезателите имат добра възможност да намерят добри настройки и да напаснат колите си към изискванията на Силвърстоун.”