Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешка в настройките била причината за изоставането на Заубер в Корея

Грешка в настройките била причината за изоставането на Заубер в Корея

55
0
Камуи Кобаяши

Проблеми с предната част на С30 и съответно предните гуми се оказаха причината за по-лошото от очакваното представяне на Заубер в Гран при на Корея, заяви техническият директор на тима Джеймс Кий.

Анализът показа, че грешка в реглажите е довела до нестабилност и претоварване на гумите. Сега вече сме наясно и с нетърпение очакваме предстоящото състезание в Индия. Пистата, естествено, е непозната за всички ни – правили сме само симулации, така че не е ясно какво да очакваме – обясни Кий. – Като за всяко трасе, където отиваме за първи път, ще има сериозна еволюция на сцеплението през уикенда. Това ще повлияе на баланса на колите и вероятно ще промени нивата на аеропритискане, които вероятно ще са подобни на тези от последните стартове.

Техническият шеф на швейцарския екип отбеляза още, че за първи път от доста време отборите ще работят със сместа хард и това може да доведе до интересни резултати.

Много зависи от температурата на асфалта, но като се има предвид, че в конфигурацията има няколко завоя, където натоварването е сериозно, то загряването на гумите не би трябвало да е проблем. Със софт може да имаме някои грижи, но ще го разберем едва когато стигнем там. Ще разполагаме с малки модификации на крилата – каза още той.

Кръгът в Индия ще е специален за Заубер, тъй като главният изпълнителен директор на екипа Мониша Калтенборн е родом от там. Пилотите обаче не са посещавали страната и те естествено са любопитни, но се оказа, че имат и някой притеснения.

Всички ми казват да внимават с храната. Вече се тревожа за стомаха си, но пък къри пиле с масло е любимото ми ядене, а родината на ястието е точно Индия – сподели Камуи Кобаяши. – За пистата ще разбера повече, след като я обиколя, макар че точно ходенето пеша по трасето не го имам за особено полезно. Скоростта с автомобила е толкова висока, че впечатленията от разходката въобще не важат.

Серхио Перес от своя страна призна, че е доволен, задето този път пистата е непозната за всички. На него често му се налагаше да учи бързо конфигурации по време на дебютния му сезон във Формула 1, но в Индия всички тепърва ще се запознават с трасето.

В понеделник преди надпреварата всъщност ще разбера нещо повече, тъй като ще правя тестове в симулатора на Ферари – допълни мексиканецът.