Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешка в последния завой ми коства полпозишъна, коментира Хамилтън

Грешка в последния завой ми коства полпозишъна, коментира Хамилтън

38
0
Люис Хамилтън

Грешка в последната бърза обиколка е коствала полпозишъна за Гран при на Канада на Люис Хамилтън, заяви пилотът на Мерцедес след битката за разпределение местата на грида на пистата Жил Вилньов.

Англичанинът загуби двубоя със Себастиан Фетел с по-малко от стотна от секундата – 0,087 сек, след като сбърка при спирането за последния шикан.

Бях със седем десети напред до последния завой и там продължих направо. Беше доста хлъзгаво и там загубих най-много. В ретроспекция мога да кажа, че трябваше да остана с първите си гуми, тъй като виждах, че започва пак да вали. Но просто не го направих. Утре обаче би трябвало да е добър ден. Имаме чудесен автомобил, износването на гумите изглежда не е кой знае какъв проблем, болидът е с прекрасно поведение – чувствам, че нещата ми се получават. Надявам се да притисна Себастиан. Имам шанс за това и трябва да се възползвам от него – заяви Хамилтън.

Серията на Нико Розберг от първи позиции бе прекъсната – победителят от Гран при на Монако е четвърти на стартовата решетка в Канада. Той имаше проблеми с радиото по време на квалификацията.

Бяхме наистина бързи в тези тежки условия и затова съм малко разочарован, че не съм по-напред на грида – коментира Нико. – За съжаление радиото ми спря, а комуникацията с инженерите в такива моменти е от жизненоважно значение. Най-голям проблем се оказа това, че не знаех, че имам още един тур и съответно – шанс да подобря времето си. Като цяло обаче мога да съм доволен, че ще стартирам от втора редица и се надявам на силна надпревара утре.

Шефът на екипа Рос Браун определи работата и на двамата пилоти като фантастична и отбеляза, че отборът се е справил добре в трудните условия.

В ситуации като днешната се получава така, че някои коли се класират на необичайни за тях позиции – това би трябвало да направи надпреварата вълнуваща – допълни англичанинът.