Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешки и за двамата пилоти на Макларън

Грешки и за двамата пилоти на Макларън

39
0

Докато Люис Хамилтън може да бъде доволен от мястото, което зае след края на квалификацията, то Дженсън Бътън със сигурност има за какво да съжалява. И двамата пилоти на Макларън подуснаха грешки, но докато световният шампион за 2008 г. завърши на трета позиция, то неговият колега записа едва седмо място.

“Още преди началото на седмицата очаквахме, че няма да сме особено конкурентноспособни и затова третото място за мен е добър резултат, на който определено се радвам”, обясни Хамилтън. “Това е изненада, фантастична работа.

Мислех си, че първата ми обиколка в третата част е много добра, но никога не знаеш, какво могат да постигнат другите. В последната си обиколка пък имах преднина от 0,2 сек, но определено прекрачих лимита и на 17-и завой задните ми гуми блокираха и трябваше да прекратя обиколката си.

Много съм радостен от третото място, защото ще бъда от чистата страна на трасето. Така че, мисля че е по-добре тук отколкото да съм втори. Мисля, че ще съумея да затрудня Марк преди първия завой.

Днешната квалификация може да се окаже решаваща за нас, защото дойдохме тук с нагласата да ограничим щетите, защото очаквахме доста тимове да са по-бързи от нас, заради новостите с които дойдоха.

За утре всичко е възможно. Има доста дълга права и ако съм достатъчно близо и ми се отдаде възможност ще се опитам да използвам системата за оптимално обтичане на задното крило, за да изпреваря съперниците пред мен. Надявам се момчетата в бокса да свършат перфектно своята работа, както правят обикновено. Очаквам напрегнато състезание.”

“Всичко изглеждаше наред до последния завой на последната обиколка на третата част на квалификацията”, обясни от своя страна Бътън. “Бях щастлив от поведението на колата ми, но тогава дойде настабилността в задната част на колата в бързия десен завой преди финала.

Мисля, че подходих неправилно към завоя. Гумите ми блокираха и не уцелих идеалната линия, което ми струваше поне 0,2 сек. За съжаление това ме изхвърли назад, можеше да съм поне 4-и.

Доста съм разочарован. Сега обаче няма какво да направя. Единственото, което мога да направя е да дам всичко от себе си утре в състезанието. Ще бъде много трудно.

Надявам се да направя добър старт и да не бъда затворен в трафика, защото скоростта на нашата кола е добра. Надявам се да успеем да използваме максимално добре нашата стратегия, която обаче зависи и от бързината на механиците в бокса. Там е може би и единственото място, където можеш да изпревариш някого.

Честно казано съм доста изненадан от подреждането на решетката. Тя е подобна на тази от последните няколко състезания и то въпреки че много от тимовете дойдоха тук с нови пакети. Това определено е позитивно за нас.”

“Люис и Дженсън са винаги много бързи и всеотдайни в квалификациите”, разказваше и Мартин Уитмарш, шеф на екипа на Макларън. “Та и сега те дадоха всичко от себе си и дори може би прекрачиха лимита, заради което допуснаха малки грешки в последните си обиколки.

Мисля, че грешката на Люис не се отрази особено на класирането му, като се има предвид, колко са силни колите на Ред Бул. При Дженсъм обаче по всичко изглеждаше, че четвъртото място му е вързано в кърпа, но той допусна грешка, която го изхвърли назад.

Въпреки това си мисля, че той е много силен борец, достатъчно е да погледнем че двамата с Люис донесоха 86 точки в последните две състезания. Затова си мисля, че утре отново ще успеят да постигнат отлични резултати и да съберат достатъчно точки.”