Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешките не ми костваха първата позиция, призна Фетел

Грешките не ми костваха първата позиция, призна Фетел

37
0

Себастиан Фетел призна, че няколкото малки грешки в последната му бърза обиколка в третата част на квалификацията за Гран при на Австралия не са му коствали първата стартова позиция.

Пилотът на Ферари се нареди втори, като изостана с 0.268 сек от Люис Хамилтън с Мерцедес. Германецът каза, че е допуснал неточности в завои 1 и 9 и е можел да бъде още по-бърз.

„Имаме добра кола и нещата се подобряват, каза Фетел, след като осигури старт от първа редица за кола на Ферари за първи път от Сингапур 2015 г. – Имахме увереност в колата от тестовете и го показахме днес отново в квалификацията. В края не бях доволен от обиколката ми. В началото й загубих малко повече време. Но не мисля, че можех да постигна полпозишън.”

Фетел заяви още, че уверен във възможността Ферари да покаже силно темпо в състезателни условия, като според него скоростта би трябвало да е по-добра от тази в симулациите в петък. „Мсиля, че можем да направим нещо в състезанието, каза германецът. – Колата се усеща добре, подобрихме я.”