Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гридът за втория F1 кръг може да се определи по три различни...

Гридът за втория F1 кръг може да се определи по три различни начина

2149
0
Гран при на Австрия, Шпилберг, Ред Бул Ринг, F1
снимка: Пирели

Стартовата решетка за Гран при на Щайермарк може да бъде определена по три различни начина. Рейс директорът Майкъл Маси разясни, че ако времето днес е твърде лошо в часа за квалификация, вариантите са официалната сесия да бъде отложена за неделя сутрин, за грид да се използват времена от съботната свободна тренировка или дори втората петъчна сесия.

Днешното утро в Шпилберг бе доста мрачно и облачно. Засега не вали, но прогнозата е за дъжд в по-късните часове на съботата. Метеоролозите предполагат, че е възможно да има буря и това да повлияе на всички събития на пистата Ред Бул Ринг.

„По-рано изглеждаше като че ли условията и в неделя сутринта няма да са особено добри“, обясни рейс директорът Майкъл Маси, цитиран от racefans.net. „Тази прогноза се промени, но съботата не изглежда обещаващо. Ако се случат най-лошите условия, то квалификацията може да се състои в неделя сутринта. Ако в събота провеждането и на свободната сесия, и на тази за разпределение местата на грида са невъзможни и квалификацията няма как да се проведе в неделя сутрин заради времето, то може да се вземат времената от втората петъчна тренировка. Трети вариант е да се проведе третата свободна сесия, но следобед и в неделя сутрин условията да не позволят да се кара. Тогава гридът може да се определи от постиженията във финалната свободна тренировка.“