Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гридът за втория F1 кръг може да се определи по три различни...

Гридът за втория F1 кръг може да се определи по три различни начина

2121
0
Гран при на Австрия, Шпилберг, Ред Бул Ринг, F1
снимка: Пирели

Стартовата решетка за Гран при на Щайермарк може да бъде определена по три различни начина. Рейс директорът Майкъл Маси разясни, че ако времето днес е твърде лошо в часа за квалификация, вариантите са официалната сесия да бъде отложена за неделя сутрин, за грид да се използват времена от съботната свободна тренировка или дори втората петъчна сесия.

Днешното утро в Шпилберг бе доста мрачно и облачно. Засега не вали, но прогнозата е за дъжд в по-късните часове на съботата. Метеоролозите предполагат, че е възможно да има буря и това да повлияе на всички събития на пистата Ред Бул Ринг.

„По-рано изглеждаше като че ли условията и в неделя сутринта няма да са особено добри“, обясни рейс директорът Майкъл Маси, цитиран от racefans.net. „Тази прогноза се промени, но съботата не изглежда обещаващо. Ако се случат най-лошите условия, то квалификацията може да се състои в неделя сутринта. Ако в събота провеждането и на свободната сесия, и на тази за разпределение местата на грида са невъзможни и квалификацията няма как да се проведе в неделя сутрин заради времето, то може да се вземат времената от втората петъчна тренировка. Трети вариант е да се проведе третата свободна сесия, но следобед и в неделя сутрин условията да не позволят да се кара. Тогава гридът може да се определи от постиженията във финалната свободна тренировка.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.