Начало Рали Григор Григоров с първи тест за новия сезон, готви се за рали...

Григор Григоров с първи тест за новия сезон, готви се за рали Трансилвания

274
0
Григор Григоров,Йордан Йорданов

Миналия уикенд се проведе първият официален тест на Grigorov Racing Team с пилот и навигатор Григор Григоров/Йордан Йорданов с Пежо 208 R2 за новия сезон. Изпитанията бяха като генерална подготовка за рали Трансилвания, което е и първото рали от календара на Европейския рали тур (TER).

Григоров и Йорданов ще се борят за титлата в шампионата в категорията на автомобилите с един двигателен мост (TER2 Cup), като очакванията са за силна конкуренция и трудни отсечки.

Тестът бе разделен на няколко части в двата тренировъчни дни. В съботния ден бяха първите два етапа от теста, а в неделния оставащия финален етап.

Етап 1 – Привикването отново със състезателната техника след дългата зимна пауза и уточняването на всички базови настройки на автомобила за новия сезон. Най-подходящото място за целта бе писта Дракон, където Григоров и Йорданов имаха възможността да изпробват различни настройки за предстоящото състезание в Румъния.

Етап 2 – Симулация на нощно каране с допълнително осветление, монтирано на автомобила. На предстоящото състезание ще има два нощни етапа, където е от изключително значение допълнителното осветление на автомобила да работи изправно и да бъде настроено по конкретните спецификации на румънските трасета.

Етап 3 – Тест на рали отсечка. За този етап от теста екипът спря на бивша отсечка от наше известно рали, която има подобна характеристика и пътна настилка с тази, която екипажът ще срещне в северната ни съседка. Всички настройки по колата бяха финално уточнени за предстоящото състезание.

„След тази дълга зимна пауза е много хубаво отново да съм на трасето в любимия ми автомобил, заяви Григоров. – Смятам, че свършихме доста работа през последните 2 дни с момчетата и резултатът е на лице! Вече се чувствам много по-удобно в колата и се радвам, че с новия ми навигатор Йордан Йорданов се сработваме чудесно.

Огромни благодарности и на Петър Гьошев и неговите механици, с които ще работим тази година. За първи път от доста време насам се почувствах сигурен и изключително много се радвам, че имам истински сплотен отбор, който има една цел и заедно я преследва.“

„Бях доста притеснен преди старта на теста, тъй като за първи път сядах до Григор в състезателния автомобил, добави Йордан Йорданов – За мое щастие всичко протече по план. Колата много ми хареса и останах учуден, колко добре стои на пътя и как спира. Радвам се, че с Григор се разбираме добре и нещата се получават.“