Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Нямам новини дали някой е купил тима

Грожан: Нямам новини дали някой е купил тима

53
0

С широка усмивка на лицето Ромен Грожан, който завърши трети на Спа-Франкоршамп преди десет дни, заяви пред групата журналисти на Монца днес по обяд, че за жалост няма новини за тях и не знае дали някои е купил тима на Лотус в последните часове.

„Да, всички очакват новини, но такива все още няма“, призна Грожан и продължи, че въпреки сложната ситуация тимът работи упорито и концентрирано върху подготовката си за предстоящото състезание и двата дни забавяне на оборудването след състезанието в Белгия не са се отразили кой знае колко върху подготовката на Лотус за Гран при на Италия.

„Просто можеше да си починем два дни повече“, с усмивка обясни Грожан, но след това продължи сериозно, че наистина се надява екипът да е така силен, както бе и в Белгия в предишния кръг от шампионата и че е наистина забележително как отбор в подобни условия стига до подиума. Резултатът само доказва нивото на екипа, според Ромен.

„Монца е доста по-различна писта с ясно изразени зони на тръгване и спиране, с много дълги прави. На тях задвижващата система е много важна, но те са много различни и няма как да сме сигурни, че ще имаме същото представяне, но се надявам да е така“, каза още французина, който, както и Хюлкенберг очаква нова битка с пилотите на Форс Индия, но и на Ферари и Уилямс, които категорично не бяха бързи в Белгия, заради избраните настройки.