Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан изненадан, че е изпреварил една от колите на Ред Бул

Грожан изненадан, че е изпреварил една от колите на Ред Бул

73
0
Ромен Грожан

Ромен Грожан е останал изненадан, че е успял да изпревари една от колите на Ред Бул в квалификацията за Гран при на Австрия. Пилотът на Хаас се класира 6-и пред Даниел Рикиардо, а след наказанието от 3 места в решетката на Себастиан Фетел ще потегли дори 5-и.

„Започвайки квалификацията, смятахме, че водещите 3 отбора са твърде напред, каза французинът. – Но имахме късмет и преминахме през втората й част само с един комплект гуми, което не очаквахме.

И в Q3 разполагахме с 2 комплекта ултрасофт и бяхме изненадани, че победихме един от пилотите на тези 3 тима. Състезателното ни темпо в симулациите в петък беше чудесно в петък и ще видим какво ще се случи в състезанието.“

Спортният директор на тима Гюнтер Щайнер също беше много доволен от представянето на двамата пилоти, като каза, че е важно Ромен да прекъсне серията си от 12 поредни състезания без спечелена точка в F1. Кевин Магнусен ще потегли 8-и в решетката.

„Преди квалификацията смятахме, че трябва да сме 7-и и 8-и и искаме да постигнем тези позиции в състезанието, каза Щайнер. – Ако свършим нашата работа както трябва, това са ни възможностите. Имаме нужда уикенда да завърши без драми.“