Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан се притеснявал гумите му да не експлодират

Грожан се притеснявал гумите му да не експлодират

15
0

Ромен Грожан донесе най-доброто класиране на екипа на Хаас в историята с 4-ото си място в Гран при на Австрия на Ред Бул Ринг. Французинът обаче призна, че се е притеснявал в края на надпреварата гумите му да не експлодират.

В последните обиколки по тях се образуваха мехури, като след финала Ромен каза по радиото към хората в отбора, че сигурно не са виждали такова ниво на блистеринг.

Страхотното представяне на американският тим в Австрия допълни Кевин Магнусен с 5-ото си място. Това изведе Хаас от 7-о на 5-о място в класирането при конструкторите с 49 точки пред Макларън и Форс Индия.

„Това е страхотен ден за всички в тима, каза Ромен. – Те заслужаваха такъв добър резултат с 4-ото и 5-ото ни място. Толкова съм щастлив за тях. Свършихме страхотна работа целия уикенд. Имахме късмет в състезанието колите на Мерцедес да не завършат.

Има още неща, които можем да подобрим. Но съм доволен, че успяхме да направим такава дълга серия от обиколки с гумите. Последните 20 обиколки не бяха забавни. Имаше мехури по задните гуми. Бях притеснен, че те може да експлодират по всяко време.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter