Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Беше чудесна изненада да стигна Q2 и мисля, че дори имахме...

Грожан: Беше чудесна изненада да стигна Q2 и мисля, че дори имахме потенциал за Q3

32
0
Ромейн Грожан

Квалификацията за Гран при на Малайзия не бе по-лека за екипа на Лотус в сравнение със свободните тренировки на пистата Сепанг. Ромейн Грожан и Пастор Малдонадо се класираха 16-ти и 17-ти за утрешния втори кръг от световния шампионат.

Беше трудна сесия – призна директорът операции на пистата Алан Перман. – Пастор се бореше с недостатъчно сцепление през целия уикенд досега. Ромейн направи много добра Q1 и вървеше към силно представяне в Q2, но неразбирателство в комуникацията доведе до това, че той не влезе за нови гуми. Определено направихме крачка напред. Доволен съм, че колите вървяха тогава, когато искахме. Така можем да започнем да учим как да извлечем по-добро представяне от тях.

Целта за надпреварата е преди всичко възможно най-добра издръжливост, както и да се натрупат максимален брой обиколки.

Беше определено чудесна изненада да стигна Q2 днес и мисля, че дори имахме потенциал за Q3, ако не беше пропускът в комуникацията. В момента се опитваме да извличаме най-доброто от всичко налично и да напаснем нещата. Днес бе очевидно, че правим прогрес – имахме сериозни подобрения, липсваха проблеми, бяхме в състояние да изпробваме различни неща, някои от които проработиха, а други не. Представянето в Q2 все пак можеше да е по-добро – заяви Грожан.

Малдонадо бе спрян от червения флаг в края на Q1 заради катастрофата на Маркус Ериксон (Катерам).

Мисля, че щях да подобря позицията си, ако бях довършил обиколката си. Смятам обаче, че закъсняхме малко с новите гуми и трябва да анализираме това. В подобни условия всичко е лотария, като този път нямах късмет. Важното и положителното нещо е, че болидът вървеше доста добре – каза венецуелецът.