Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан наказан за състезанието на Монца

Грожан наказан за състезанието на Монца

88
0
Белгия,катастрофа,Спа

За причиняването на тежкия инцидент в началото на състезание на Спа днес, Ромен Грожан е наказан да не участва в следващата надпревара на Монца. Комисарите на ФИА около бившия състезател във Формула 1 Елисео Салазар освен това отсъдиха, че французинът трябва да плати и 50 хил. евро глоба.

Грожан бе остро критикуван от множество специалисти още преди да стане ясно решението на комисарите. Трикратният световен шампион Ники Лауда предвиди наказанието с точност.

„Смятам, че Грожан трябва да бъде спрян. Това е сигурно шестото му подобно провинение през сезона. Това, което се случи днес, бе изключително опасно. Можеше да завърши още по-тежко. Подобно нещо не съм виждал скоро. Може би Верн във Валенсия направи нещо подобно. Беше доста глупава маневра, Хамилтън нямаше какво да направи. Момчето е много талантливо, но често прави невероятни глупости.“

От Лотус не смятат да обжалват наказанието.

„Тимът призна, че действията на пилота доведоха до сериозна грешка, последствията от която бяха тежки. Нито екипът, нито пилота са представили смекчаващи вината доказателства“, се казва в съобщението на комисарите.

Така на Монца за Лотус вероятно ще кара Жером Дамброзио или поне така твърди Ерик Булие. Предполага се, че Адриян Сутил също има шансове за участие, въпреки разправиите от миналата година в Китай между него и член на мениджърския отдел на тима.