Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Нямаше да заложа и пени за място на подиума

Грожан: Нямаше да заложа и пени за място на подиума

47
0
2013,Индия,Лотус,Ромен Грожан

Ромен Грожан стартира от 17-а, но успя да завърши на третото място на подиума зад стария-нов шампион Себастиян Фетел и Нико Розберг от екипа на Мерцедес. Французинът отново направи превъзходно състезание и само лошата му стартова позиция му попречи да се бори за победа.

„Въобще не съм очаквал да се кача на подиума“, обясни Грожан. „Не бих заложил и пени на това, че ще успея да спечеля третото място. Колата обаче бе наистина добра. Още в петък нещата изглеждаха обещаващо. Както и вчера разчитахме на много смела стратегия. Вчера не се изплати, но днес успяхме.

Всичко днес се получи и отново съм на подиума. Това е изненадващо, защото нищо не предвещаваше подобно развитие. Да се придвижа напред през цялата колона бе трудно и не знаех, колко дълго ще издържат гумите. Екипът свърши фантастична работа и съм много горд да съм тук сега.“

Грожан имаше сериозна борба и със своя съотборник Кими Райконен, чийто гуми в края бяха пред разпадане.

„Кими се намираше в неприятна ситуация. Аз опитах да го изпреваря отвън и той явно не ме видя. Знаех, че Маса зад мен вероятно е с по-свежи гуми и не исках да губя време.

Струваше известно време преди да успея да го изпреваря, но важното е, че спечелихме добри точки за отбора. Смятам, че и за следващото състезание разполагаме с добре подготвена кола.“

След третото си място Грожан е на седмо място с равни точки с Фелипе Маса.