Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан не е сигурен какво да очаква от Лотус Е21 в Монте...

Грожан не е сигурен какво да очаква от Лотус Е21 в Монте Карло

41
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан силно се надява на добър резултат и дори на подиум в Гран при на Монако – най-близката до домашна надпревара за французина. Предходното състезание в Испания бе твърде кратко и разочароващо за него. Пилотът не скри, че се почувства зле заради ранното си отпадане:

Един състезател иска да направи всяка възможна обиколка, особено когато разполага със силен автомобил. Поне причината бе технически проблем, а не грешка, удар или излитане от трасето и това прави преодоляването на разочарованието малко по-лесно. В самата надпревара имах темпо и потенциал за силно класиране. Автомобилът вървеше доста силно до появата на повредата в задното окачване. Усещането за нещо нередно се появи внезапно и веднага след това стана ясно, че не можем да продължим.

Пилотът на Лотус обясни, че единственият му избор след подобно развитие на събитията е да догледа състезанието заедно с инженерите на питуола и да има даде, ако може, допълнителна информация.

Сега обаче идва Гран при на Монако – старт и писта, които Грожан наистина обича.

Ще е фантастично да се състезавам отново там. За мен това е като домашна надпревара, а и обичам трасето. Бяхме бързи там миналата година, надявам се и сега да е така. Цялата седмица там е леко налудничава заради цялото внимание, но всички обичат Монако. Затова дните преди нея ще ги използвам да си почина – обясни Ромейн. – Пилотът трябва да остане спокоен по улиците, за да си свърши работата. Тази писта не позволява никакви грешки. Трябва да я уважаваш – това е ключът там. Много трудно е да се каже отсега дали ще пасне на колата ни или не. На правите настилката е неравна, има много ниско сцепление. Всичко това означава, че никога не си сигурен какво можеш да очакваш. Надявам се на приятна изненада. Честно казано, искам отново да съм на подиума – място на почетната стълбичка в Монако е изключително изживяване – допълни той.