Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Не успяхме да хванем Бика за рогата

Грожан: Не успяхме да хванем Бика за рогата

42
0
2013,Лотус,Ромен Грожан,Япония

Ромен Грожан записа четвърти подиум през този сезон, но за първи път той бе там не с Фетел и Райконен, а с Фетел и Уебър. В Япония френският пилот на Лотус успя да се представи по-добре от своя финландски съотборник и за малко не успя да победи и пилотите на на Ред Бул.

„Свършихме чудесна работа и бяхме единствените, които успяха да се противопоставят на момчетата от Ред Бул“, заяви Грожан след състезанието. „Почти успяхме да хванем бика за рогата. Стартът беше чудесен, състезанието също. Колата бе фантастична с медиум гумите и дори успях да се откъсна напред.“

През миналата година състезанието в Япония се превърна в поредния скандал около Грожан, след като тогава завъртя Уебър и критиките към него избухнаха с пълна сила.

„Чувствам се със сигурност по-добре, отколкото през миналата година“, усмихваше се французина. С караните твърди гуми обаче в края той не успя да се съпротивлява срещу болидите на Ред Бул. Така въпреки че бе близо до победата, пилотът на Лотус в крайна сметка трябваше да се задоволи с трето място.

„Това е домашното състезание на моя инженер и затова съм много радостен от постигнатото. Сигурен съм че и той е щастлив. Винаги е чудесно да дойдем тук и да постигнем подобен резултат на толкова трудно трасе.“