Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан пак се извини на Уебър и обеща да изчисти карането си...

Грожан пак се извини на Уебър и обеща да изчисти карането си в първи тур

83
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан се извини още веднъж на Марк Уебър (Ред Бул) – този път публично, по време на пресконференцията на пистата Йонгам, където този уикенд ще се проведе 16-ти кръг от световния шампионат на Формула 1. Пилотът на Лотус бе разпънат на кръст от свои колеги, специалисти и медии заради поредния му инцидент в първа обиколка на надпревара. Ударът се случи на Сузука и потърпевш бе именно Уебър, който бе заедно с французина на пресконференцията. Там присъстваше и другият състезател, дал воля на яда си спрямо Грожан пред камерите – Нико Розберг (Мерцедес). Германецът бе сериозно раздразнен от Ромейн, тъй като мелето тръгна от него.

Грожан се разкая за пореден път и бе категоричен, че ще направи всичко възможно, за да изчисти карането си в първи тур.

Марк дойде да ме види след състезанието и напълно разбирам защо не бе щастлив. Всичко, което можех да направя, бе да се извиня. Платих цената за грешките си. Отборът не е доволен, аз също. Хората в Енстън правят всичко по силите си, за да ни дадат възможно най-добрия автомобил и ако съсипеш нещата в първия завой, не е добре. Не съм глупав и съм наясно с рисковете на старта. Работя да променя доста неща. Има прогрес. Надявам се този уикенд всичко да е различно и да не се съсредоточавам върху грешните цели – обясни пилотът на пресконференцията и пред Скай Спортс.

Ситуацията около Грожан ескалира дотолкова, че управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун взе отношение и предположи, че французинът може да има проблем със зрението.

Лотус би трябвало да го пратят на преглед. Изглежда ми бърз състезател, но като че ли има проблем да види ситуацията около себе си. Много от случилото се с него тази година се дължи на липса на реакция спрямо неща, които са в периферното му зрение. Може да е проблем. Ако зависеше от мен, щях да го спра от едно състезание и да го пратя на преглед, за да сме сигурни, че всичко с очите му е наред – коментира Екълстоун.