Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан предпочита Хюлкенберг за съотборник през следващата година

Грожан предпочита Хюлкенберг за съотборник през следващата година

73
0
2013,Индия,Лотус,Ромен Грожан

Нико Хюлкенберг и Ромен Грожан са двамата пилоти, които в момента са сред най-силно представящите се във втората част от сезона. Парадоксът е че и двамата нямат все още договори за следващия сезон. И докато Грожан смята, че няма да има проблеми с оставането си в екипа на Лотус, то Хюлкенберг се надява на място именно в екипа, който бе напуснат от Кими Райконен.

Въпреки че започна много трудно сезона и дори в момента кара без договор за Заубер, германецът успя да събере 32 точки – само с две по-малко от французина. След усилените слухове, че Лотус може да предпочете Хюлкенберг пред парите на Малдонадо, Грожан сега обясни, че ще се радва, ако германецът стане негов съотборник.

„Смятам, че ще се допълваме добре“, обяснява Грожан пред Die Welt. „Той върши чудесна работа за Заубер след като започнаха доста трудно. Никога не съм се съмнявал, че той може да се състезава с най-добрите в челото на колоната.“

Двамата бяха съотборници в GP2 и се познават отлично. Сега се очаква в скоро време решението на Лотус.

„Продължаваме да говорим с няколко отбора, но все още нямаме нищо конкретно. Не изключвам оставане и в екипа на Заубер“, заяви наскоро Хюлкенберг. Освен него още Малдонадо и Маса се смятат за кандидати за мястото в Лотус.