Начало Избрани Грожан разкри специална каска за предстоящия тест с Мерцедес

Грожан разкри специална каска за предстоящия тест с Мерцедес

1906
0
Ромен Грожан
Ромен Грожан; снимка: Мерцедес

Ромен Грожан разкри специалната каска, която е приготвил за обещания тест с болид на Мерцедес. Все още не е потвърдена точната дата, на която френският състезател ще кара болид от F1 за последен път.

Германският тим предложи на Грожан тестова сесия с един от своите автомобили, след като кариерата му във Формула 1 бе прекъсната от ужасяваща катастрофа по време на Гран при на Бахрейн 2020. Тестът трябваше да се проведе около уикенда за Гран при на Франция през 2021 г. За съжаление събитието  не се състоя, поради ограниченията за пътуване и затягането на мерките в страната поради пандемията от COVID-19. 

Бившият пилот на Рено, Лотус и Хаас все още чака търпеливо шанса си да кара един от известните автомобили на Люис Хамилтън. Французинът очаква обаждане от шефа на Мерцедес Тото Волф.

Знам, че всички питат за теста на Мерцедес. Ето я и каската, каза Грожан, показвайки уникалната каска на своята аудитория в YouTube.

„Събитието все още не се е състояло. Все пак аз имам готов състезател шлем, който ще използвам на него.“

За последен път Грожан предостави актуална информация за обещания му тест Мерцедес през януари. Тогава той заяви, че Волф продължава да желае да проведе изпитанията тази година.

Бившият състезател от F1 сега живее в САЩ и се състезава на пълен работен ден в Индикар за екипа на Андрети Аутоспорт. Това препятствие дава само няколко възможности на Мерцедес за провеждане на теста.

Грожан вече е имал възможност да посети  базата на отбора в Бракли.

По време на пресконференция на Индикар,  французинът заяви следното нещо:

Изпратих съобщение на Тото след Абу Даби. Изчаках няколко седмици, преди да се свържа с него. Все пак той ми отговори.

„Отговорът гласеше следното: „Благодаря, а последното изречение беше: „Трябва да те качим в този автомобил тази година.“

Грожан коментира и проблемите на Мерцедес в началото на сезон 2022 в F1

Френският пилот изрази своето мнение относно трудния старт на новия сезон германския производител. Това се случи в неговия канал в YouTube.

36-годишният е убеден, че отборът ще намери лек за проблемите си, но признава, че му предстои много работа.

„Мерцедес са толкова страхотен отбор. Дори когато имат труден уикенд, отново намират начин да са на върха.“

„Определено имат да свършат много работа по отношение на подобряване на болида. Не се притеснявам за тях. Сигурен съм, че ще се върнат там, където трябва да бъдат.“

Те ще натискат колкото се може повече, ще изпращат части в последната минута и ще се опитат да се стабилизират в Мелбърн„, завърши Ромен Грожан.