Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан разочарован от ранното си отпадане

Грожан разочарован от ранното си отпадане

29
0
2013,Индия,Лотус,Ромен Грожан

Ромен Грожан отпадна още в първата част на квалификацията след като реши да рискува и да излезе с медиум гуми в своите опити в началото, с цел да спести комплект от меката смес. Този риск обаче се оказа неоправдан и представящият се много силно в последните няколко състезания французин ще стартира утре едва от 17-о място.

„Погледнато сега определено сгрешихме стратегията и затова се намирам на тази позиция“, обясни Грожан пред Sky Sports F1. „Но в последните две състезания нещата функционираха добре за нас и днес си мислехме просто, че ще сме по-бързи с тези гуми. Нещата обаче не се получиха.

Това, което е сигурно, е че няма да съм първи в първия завой. Ще дадем обаче всичко от себе си, за да постигнем добър резултат.“

През целия уикенд до сега, французинът бе един от малкото пилоти, успяващ да се държи близо до пилотите на Ред Бул. Затова и разочарованието в екипа е разбираемо.

„Смятам, че всички сме разочаровани от случилото се. Не дойдохме тук, за да стартираме от толкова далечна от върха позиция. Понякога трябва да рискуваш, но днес рискът не се изплати. Взехме обаче заедно това решение и утре заедно ще се опитаме да вземем максимума от възможното.“