Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан с най-добрия си резултат в квалификация досега

Грожан с най-добрия си резултат в квалификация досега

80
0

Новакът Ромейн Грожан постигна най-добрия си резултат в квалификация досега, давайки 12-то време днес.

„Това е най-доброто ми представяне в квалификация досега. Разбира се, бих предпочел да достигна до третата фаза, но мисля, че мога да съм доволен от представянето си днес. За утре, системата KERS би трябвало да ми помогне при старта на надпреварата. Целта ми ще бъде да финиширам в топ 10, а ако мога да спечеля точки, ще бъда много щастлив“, заяви Грожан.

Съотборникът му Фернандо Алонсо пък се нареди осми.

„Имахме някои съмнения относно достигането на третата фаза на квалификацията и затова съм щастлив, че успяхме да я достигнем. Накрая се разминахме с 4-тата и 5-тата позиция със съвсем малко. Надявам се да направя добър старт утре и да успея да спечеля няколко места с помощта на системата KERS“, обясни двукратният световен шампион.

„Днес имахме много вълнуваща квалификация. Фернандо завърши на 8-ма позиция, изпускайки 5-тото място за 6 десети от секундата. Вече можем да видим, че ще има няколко стратегии с едно спиране в бокса по време на състезанието, така че много ще зависи от добрата работа на колата и гумите. Ромейн бе споходен от липса на късмет и не успя да достигне третата фаза. Неговата обиколка изглеждаше доста обещаващо, но малка грешка го лиши от няколко десети. Сега гледаме към това да направим добро състезание утре“, заяви пък техническият директор на Рено – Пат Саймъндс.