Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан смята, че пистата до Остин няма да е лесна за учене

Грожан смята, че пистата до Остин няма да е лесна за учене

66
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан никога досега не е ходил в Съединените щати и отиването му в Остин (Тексас) ще е първото му посещение там.

Даже на шопинг в Ню Йорк не съм бил! – призна френският пилот на Лотус. – При това положение всичко ще е напълно ново изживяване там. Опитах се да прескоча набързо след Гран при на Канада, но се оказа, че няма време. Иначе НАСКАР е известен шампионат и мисля, че можем да научим някои неща от тях по отношение на шоуто, тъй като работата им с феновете е изключително впечатляваща. Всички познават Индианаполис 500. Надявам се запалянковците, които ще ни посрещнат в Остин, да са поне толкова ентусиазирани, колкото на тези надпревари.

Грожан вече е обсъждал конфигурацията на пистата с Жером Дамброзио, който участва в церемонията по официалното й откриване, така че има известна представа какво да очаква.

Освен това работих на симулатора, а докато пътувам обикновено играя на Xbox. Мисля, че може би няма да е най-лесната писта за учене, но първият завой например изглежда интересен. Напоследък пък доста пътуване ни се събра. На моменти се будиш в хотела си и се чудиш известно време в коя държава точно се намираш. Същото важи за целия отбор – не само пилоти, но и механици, инженери, всички. Ще си почиваме обаче след края на сезона, тъй като ни остават две важни състезания – допълни Грожан.

Ромейн обясни също така, че победата на Кими Райконен в Абу Даби е била невероятно изживяване и напълно заслужен успех за тима, въпреки че за него надпреварата не протече добре.