Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Целта за Барселона е да продължим напредъка с Е22

Грожан: Целта за Барселона е да продължим напредъка с Е22

74
0
Ромейн Грожан

Целта на Лотус за Гран при на Испания ще е отборът да продължи напредъка си с болида Е22, заяви Ромейн Грожан.

Френският пилот на тима не успя да финишира в Шанхай, но демонстрираното преди отпадането му темпо бе повод за оптимизъм.

Проблемът със скоростната кутия в Китай очевидно бе голямо разочарование. Цялостната картина от последния състезателен уикенд обаче бе 90% положителна. В крайна сметка не получихме желания резултат, но знаем, че направихме стъпка в правилната посока. Преди повредата бяхме втория (като скорост) тим със задвижваща система на Рено. Целта за Барселона е да продължим напредъка. Сега обаче вече знаем, че разполагаме с прилична база, върху която да градим и да разрешаваме останалите проблеми. По отношение на задвижващата система все още не сме на желаното ниво, а погледнато от наша страна – изоставаме от най-добрия екип с Рено – обясни Грожан.

Той заяви, че прогресът от последните надпревари се дължи на поредица новости – механични подобрения и от Енстън, и от Рено Спорт F1.

Освен това продължаваме да учим и разбираме поведението на Е22, както и как да използваме характеристиките му. Стараем се да напаснем всичко заедно, така че да работи максимално плавно. Сега ще имаме още нови неща. Барселона пък означава началото на европейския сезон, тоест по-малко пътуване и това е чудесно, защото вече изгледах всички филми по самолетите! От сериозна гледна точка обаче, така за инженерите ще е по-лесно новите части да стигат до пистата – допълни Грожан.