Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Губехме 1 секунда на правите, обясни Верстапен

Губехме 1 секунда на правите, обясни Верстапен

2598
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен обясни, че не е бил в състояние да се бори срещу пилотите на Ферари заради голямото им предимство на правите в квалификацията в Сочи. Според холандеца той е губел над 1 секунда на правите спрямо Льоклер и Фетел.

Състезателят на Ред Бул записа 4-о време, като бе изпреварен и от Хамилтън. Той обаче ще трябва да потегли едва 9-и заради наказание от 5 места в решетката за нерегламентирана смяна на двигателя с вътрешно горене.

„Нямаше какво повече да направим. Просто ние губехме твърде много на правите спрямо Ферари, обясни Верстапен. – Вчера в тренировките имахме същото темпо на правите участъци като тях. Но днес губехме над 1 секунда и не можехме да се борим за повече.

На това трасе има завои, но 1 секунда е твърде много. Общо за обиколка изоставането ни остава голямо – 6-7 десети. Вятърът на нас ни повлия повече, отколкото на другите. Да разделим пилотите на Мерцедес беше най-доброто, което можехме да постигнем.”

Според Верстапен реалистично в състезанието утре той може да се класира 4-и или 5-и. Според него пилотите на Ферари са твърде бързи, а той не очаква да може да се бори с Хамилтън.

Другият пилот на „биковете” Алекс Албон катастрофира в първата част на квалификацията. Той ще трябва да стартира 18-и, като се оплака от силния попътен вятър на завой 13. Британецът от тайландски произход обясни, че е изпуснал задницата на колата, опитвайки се да вземе завоя.