Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Губехме на правите и имахме голямо износване на гумите, обясни Верстапен

Губехме на правите и имахме голямо износване на гумите, обясни Верстапен

79
0

Макс Верстапен обясни сравнително посредственото представяне на колите на Ред Бул в Бразилия спрямо предишните състезания със загубата на много време на правите и по-бързото износване на гумите.

Холандецът завърши 5-и на Интерлагос, зад пилотите на Ферари и Мерцедес, като нямаше шанс да се бори с тях. В края заради невъзможната по думите му за каране кола, той влезе за втори път в бокса за смяна на гуми.

„Да, това бе най-добрата позиция, на която можех да завърша, освен ако 4-те коли пред мен не катастрофираха. Нямахме шанс на тази писта, каза Верстапен, който поне направи най-бързата обиколка в края с новите си гуми суперсофт.

Губехме много време на правите, като видяхте как Люис ме изпревари. В първите 10-15 обиколки бяха конкурентни, но след това, тъй като може би изисквахме твърде много от гумите, имахме по-голям спад в представянето им спрямо другите.“

Другият пилот на „биковете“ Даниел Рикиардо завърши 6-и, като пострада в мелето на втори и 3-и завой и се наложи да спре в бокса за нов комплект гуми. След това той напредна бързо в колоната след серия от изпреварвания и постигна най-добрия възможен резултат с оглед на обстоятелствата.

„Много коли се бяха събрали в завой 2. Видях, че има място от външната страна и атакувах, обясни австралиецът. – Но когато си отвън винаги има риск и друга кола се удари в мен. Не съжалявам, че опитах. За щастие нямаше повреди по колата, а само по гумите, които сменихме.“