Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гуми медиум и суперсофт ще използват екипите на Жил Вилньов

Гуми медиум и суперсофт ще използват екипите на Жил Вилньов

58
0

Гуми медиум и суперсофт ще предостави Бриджстоун на отборите от Формула 1 за осмия кръг от тазгодишния световен шампионат в Канада.

– Североамериканският пазар очевидно е много важен както за нас, така и за автомобилните производители и спонсорите в спорта, така че сме много доволни от връщането ни в Канада през 2010 г. – заяви преди състезателния уикенд директорът на Бриджстоун Моторспорт Хироши Ясукава. – В страната има много фенове, които наистина обичат F1. През годините това винаги е било едно от най-гледаните състезания. Обикновено има доста екшън по време на надпреварата.

Екипите ще се съревновават на пистата Жил Вилньов със сликове за първи път от 1997 г., напомни пък шефът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима.

– В минали години винаги ни е било трудно да определим какви типове гуми да донесем. Освен това за първи смесите не са последователни. Характеристиките на трасето означават, че гумите се загряват сериозно, така че пилотите трябва да внимават с управлението им. Повърхността също се променя в течение на уикенда, а времето в Монреал често е променливо. Според мен тези фактори ще превърнат визитата ни в Канада в чудесен тест за тимове, пилоти и Бриджстоун – допълни Хамашима.