Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите изиграха основна роля за изхода в Канада, категорични са Бриджстоун

Гумите изиграха основна роля за изхода в Канада, категорични са Бриджстоун

28
0

Люис Хамилтън (Макларън) спечели вълнуващата Гран при на Канада, използвайки стратегия суперсофт-медиум-медиум. Същите типове гуми в същия ред използваха и съотборникът му Дженсън Бътън, финиширал втори, както и третият на подиума – Фернандо Алонсо (Ферари).

– Решенията за гумите бяха сред най-важните за това състезание. Изключително съм доволен, че Формула 1 се върна в Канада, особено след толкова вълнуващ следобед – гласеше обобщението на директора на Бриджстоун Моторспорт Хироши Ясукава.

Шефът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима се съгласи с него за това, че изборът на гуми бе жизненоважен за представянето на трасето Жил Вилньов.

– Температурата на асфалта следобед бе най-висока за целия уикенд, а това означаваше по-добро представяне на гумите. Пистата се подобри още след десетина обиколки с наслагването на каучук. Победителят направи 44 тура с медиум, което демонстрира значително по-благоприятните условия. На старта износването бе сериозно, дори при по-твърдата смес, затова и видяхме толкова ранни спирания в бокса. Имаше интересни решения по отношение на стратегиите, но не бе възможно да се кара само с един бокс – допълни Хамашима.