Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите софт изискваха по-щадящ стил на управление, твърдят Бриджстоун

Гумите софт изискваха по-щадящ стил на управление, твърдят Бриджстоун

63
0

Със стратегия меки-твърди гуми Себастиан Фетел спечели Гран при на Малайзия днес на пистата Сепанг пред съотборника си в Ред Бул Себастиан Фетел. По същия начин подреди напредварата си по отношение на гумите Бриджстоун и финширалият трети Нико Розберг (Мерцедес). Дъждът, валял над трасето всеки ден през изминалата седмица, подмина Сепанг и издръжливостта на смесите софт и хард в немалка степен предопредели изхода.

– Горд съм от участието ни в състезанието и представянето на продуктите ни – коментира директорът на Бриджстоун Моторспорт Хироши Ясукава. – Винаги е удоволствие да посещаваме Малайзия, където имаме много поддръжници. Филиалът ни там отпразнува десетата си годишнина по време на Гран при уикенда, като събра и значителни средства за благотворителност.

Шефът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима отбеляза основните разлики между двата типа гуми:

– Пилотите, стартирали със софт типа, трябваше да спират по-рано, тъй като бе с по-кратък живот. Хард позволи на състезателите да продължат търсенето на границите, както демонстрира и Марк Уебър, давайки най-доброто време за състезанието в 53-я тур. Меката смес изискваше щадящ стил, за да се поддържа представянето й. По време на надпреварата видяхме многократно подобрение на постиженията за една обиколка, а двата типа дадоха възможност за различни стратегии – допълни той.