Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите ултрасофт ще дебютират в Монако

Гумите ултрасофт ще дебютират в Монако

68
0

В Гран при на Монако за първи път ще бъдат използвани гумите на Пирели ултрасофт с лилав кант, които са нов тип за този сезон. Те са с една стъпка по-меки от суперсофт и ще дадат още по-високо ниво на сцепление на пилотите, но пък издръжливостта им ще бъде по-малка. Което ще ги затрудни в началото на състезанието, когато те ще трябва да бъдат по-внимателни, за да не ги износят прекомерно и да могат да направят състезанието само с едно спиране в бокса.

Тактика, която със сигурност ще бъде предпочетена от почти всички състезатели с оглед на ниските нива на износване и невъзможността да се правят изпреварвания. Освен ултрасофт, другите два типа гуми на разположение ще бъдат суперсофт и софт. И в зависимост от това колко дълго изкарат пилотите с ултрамеките гуми, ще зависи и дали след това ще поставят супермеките или меките.

„Монте Карло ще бъде първото състезание за новия ни тип гуми ултрасофт, който предлага максимално високо ниво на скорост, заяви шефът на Пирели Пл Хембри. – Големия брой комплекти гуми, избрани от отборите именно от този тип, обаче показват, че това е сериозна състезателна гума, а не просто специална такава за квалификацията. Заради трудните изпреварвания в Монако, пилотите ще гледат да минимизират броя на питстоповете си.”